Kuskmatchen är nu avgjord

TRAV. Den årliga kuskmatchen mellan Eskilstuna, Gävle och Åland avgjordes i måndags. Den sista tävlingsdagen skedde på Gävles hemmabana där det skulle avgöras vilken av de tre banorna som skulle vinna.
Loppet som kördes över 2.140 meter autostart vanns av Gävlekusken Erik Lindegren med hästen Zootom som vann på tiden 1.17.3. Därmed snuvade han Ålandstravets Malin Friman på segern i loppet på de sista metrarna.
De åländska kuskarna gjorde dock en bra insats i de tre matcherna. Barbro Carlsson kom totalt fyra, Friman femma, Jan Söderström sjua samt Kristian Autio nia. Dessa placeringar gjorde att Åland slutade på en andra plats i kuskmatchen som vanns av Eskilstuna. Totalsegrare blev Erik Lindegren som vann två av de tre loppen som kördes. (mt)