IFK Mariehamn 3
SK Iron 2
Norrtälje IK 9
IFK Mariehamn 6
Frågan på allas läppar inför matchen var hur nykomlingen IFK skulle mäkta med det högre tempot som det innebär att spela i division III.
Alldeles utmärkt skulle det visa sig då lagen spelade väldigt jämnt i den första perioden.
Spelet böljade fram och tillbaka med många chanser för bägge lagen.
Den första delen av perioden tillhörde IFK, om än knappt. Iron tog dock över något i slutet av perioden och skulle bli det mer dominerande laget även i slutet av den andra. IFK:s målvakt David Johansson stod pall för trycket. Han gjorde en stabil insats och höll kvar IFK i matchen när Iron pressade.

Tufft spel
Den andra perioden skulle präglas av det hårda fysiska spelet och utvisningarna haglade.
– Det ska smälla på litet i hockey, menade IFK:s lagkapten Jim Manselin.
I slutet av perioden delades två matchstraff ut till en spelare i vardera laget. Följden blev spel fyra mot fyra och matchen öppnade upp sig igen och bjöd på chansutbyte åt båda hållen. Den för dagen annars så duktige IFK-keepern David Johansson fick till sist se pucken glida in bakom sig efter att Iron kontrat in 1–0. Målet kom precis i slutet av perioden och IFK fick gå till paus inför den tredje med ett måls underläge.

Kämpade sig tillbaka
På grund av ytterligare två utvisningar tidigt i den tredje perioden fick IFK spela boxplay en längre stund. Gästerna utnyttjade sitt numerära överläge och fick efter många om och men in 2–0 i spel fem mot tre.
Men de grönvita visade prov på mycket god moral och kämpaglöd och åt sig in i matchen. Halvvägs in i slutperioden kunde Alexander Grundström återge hoppet med sitt reduceringsmål. Minuten senare visste glädjen inga gränser då Niclas Hero direkt efter vunnen tekning kvitterade. Bortalaget tappade efter detta helt fattningen och drog på sig ett par dumma utvisningar varav den ena var en riktigt ful tackling som resulterade i blodvite. Vid ordinarie tids slut var ställningen fortfarande 2–2 och matchen gick därför till förlängning.

Spel mot ett mål
Tack vare utvisningarna alldeles i slutet av tredje perioden fick IFK spela powerplay hela förlängningen. IFK bet sig fast i motståndarnas zon och försökte frenetisk få in pucken. Till slut, 4.20 in på övertiden, kunde lagkaptenen Jim Manselin, assisterad av Robin Englund och Alexander Grundström, avgöra matchen. 3–2 till IFK och extrapoängen rodd i hamn.
– Skönt att premiären är avklarad, säger Manselin.
Mindre angenämt blev det under söndagens match borta mot Norrtälje för IFK Mariehamn.
Hemmalaget vann med 9–6 efter att genom tre mål under den avslutande periodens första hälft ryckt åt sig en femmålsledning.
IFK:s mål gjordes av Alexander Grundström (3), Otto Silfver (2) och Nutthakit Snickars.