”Hemmalöpare” 13:e i FSOM-sprint

ORIENTERING. Sören Sundblom, född och uppvuxen på Åland men numera tävlande för IF Sibbo-Vargarna, slutade på en trettonde plats i H21-klassen när sprinten i FSOM avgjordes vid Wiklöf Holding Arena i kväll.
– Jag hade hoppats på en topp tio-placering, säger Sundblom som bommade på en kontroll.
– Där tappade jag nog 20 sekunder och det är mycket, säger han.
Sundblom gick i mål på tiden 15,21. Med det var han en minut och 49 sekunder efter vinnaren Esa Huttunen från OK Orient. Tvåa i H21-klassen blev Andreas Hall från IF Femman och trea blev Robin Fröberg, Pargas IF.
I D21-klassen tog Pargas IF hand om alla tre pallplatser. Vann gjorde Yvonne Gunell på tiden 13,38, 17 sekunder före Frida Lönnberg och 1,48 före Sanna Nymalm.
I H18-klassen vann OK Orients Otto Simosas och i D18-klassen segrade IF Femmans Julia Björkstrand.