Finlands damjuniorer föll i första VM-matchen

FOTBOLL. Finlands damjuniorer under 20 år gick på en knapp förlust mot Nordkorea i sin första match i fotbolls-VM i Kanada. Matchen i Toronto slutade 2–1 (2–1) till Nordkorea.
Finland inledde darrigt, men fick sedan ett bättre grepp om matchen. Trots det lyckades So Hyaun Kim föra Nordkorea till en 1–0-ledning i matchens 15:e minut. Yun Gyong Choe utökade ledningen med ett snyggt distansskott i den 27:e minuten.
Redan en minut senare svarade Sini Laaksonen med ett minst lika snyggt skott från 20 meter. Fler mål blev det inte för Finlands del.
I A-gruppen spelar också Ghana och värdlandet Kanada. Deras match slutade i en 1–0-seger för Ghana.
Finland möter Kanada på fredag.
I Finland fick samtliga Åland United-spelare chansen från start: lagkaptenen Emilia Iskanius, Nora Heroum, Adelina Engman och Juliette Kemppi (utbytt mot Sanni Franssi i andra halvlek). (FNB-NÅ)