Familjära segrar i Ålandssprinten

SKIDOR. Årets Ålandssprinten var planerad till den 12 februari, men fick skjutas upp på grund av bristen på snö. I förra veckan fick tävlingen, med kort varsel, ett nytt datum och genomfördes i Jomala vid Ålands Skid- och skidskyttecentrum under onsdagen. Åtta skidlöpare kom till start i seniorklassen som avgjordes efter en prolog och ett finalheat. Tre stycken åkare – alla från LUIA – startade i juniorklassen, som avgjordes med en direktfinal. Vann gjorde Maria Söderlund på tiden 2,09 över 600 meter, tre sekunder före brodern Markus. Klubbkompisen Karl Eriksson slutade trea. Även i seniorklassen blev det en familjeuppgörelse i toppen: Isac Holmström, Jomala IK, vann finalen på 3,09 över 1 200 meter, tio sekunder före pappa Lennart. Trea blev Lars Janlöv, IFK Mariehamn.
– Det hade fryst på över natten så vi hade väldigt snabba spår. 3,09 som segertid över 1 200 meter är väldigt bra, säger arrangören Leif Johansson. (om)