Daja målskytt i viktig match

FOTBOLL. Daniel Sjölund kvitterade för sitt Djurgården när laget i måndags spelade 1–1 borta mot GAIS. Målet kom i den 21:a minuten och var en snabb replik på Richard Spongs ledningsmål för GAIS fem minuter tidigare.
– Klart att det var skönt att göra mål. Vi har jobbat med att vi ska komma in med fler spelare i straffområdet och bli farligare, och vi känner att vi har blivit det, säger Daja till Dagens Nyheter.
Oavgjort i Göteborg betyder att Djurgården fortfarande är kvar på en nedflyttningsplats och att det nu skiljer tre poäng till kvalplatsen och fyra poäng upp till säker mark. Men samtidigt har Djurgården åtta matcher i rad utan någon seger.
– Det är en speciell situation, säger Daja till DN.
Vidare fick Sjölund bra betyg av DN, som beskrev hon som en ”kreativ kämpe”, och han har nu gjort tre mål i årets Allsvenskan.
Nästa match för Djurgården är hemma mot Malmö FF den 14 september. Noterbart är att Daja avgjort tre matcher mot MFF sedan 2005. Dock har alla tre matcher spelats på Malmö Stadion. (jl)