ÅFF gav DIF två mål till skänks

FOTBOLL. Ålänningarna Jani Lyyskis och Daniel ”Daja” Sjölunds Djurgårdens IF vann tisdagens allsvenska match mot Åtvidabergs FF med 2–1. ÅFF gjorde alla tre mål i matchen, två i eget mål och ett åt rätt håll.
Första målet kom i den 35:e minuten då ÅFF:s Haris Radetinac nickade in en hörna i Djurgårdens kasse. Tio minuter senare misslyckades lagkamraten Alberis da Silva nicka undan ett inlägg från Djurgårdens Kebba Ceesay. Nicken gick inte ut över kortlinjen utan istället rätt in i ÅFF:s eget mål. Andra självmålet kom en kvart in i andra halvlek då ÅFF-mittfältaren Pontus Karlsson nickade in en Djurgårdshörna. Fler mål blev det inte och matchen slutade 2–1.
Jani Lyyski var tillbaka i Djurgårdens startelva och han spelade hela matchen. Han noterades bland annat för ett skott i målramen i matchens inledningsminuter. Daniel ”Daja” Sjölund är fortsatt skadad och spelade inte. Segern mot ÅFF innebär att Djurgården nu ligger på tolfte plats i tabellen med åtta poäng. (ml)