Webb-tv: Jaro-IFK 0-0 (se när Virtanen såg rött)

FOTBOLL. På Jakobstads regntunga centralplan inledde FF Jaro – i desperat behov av poäng i bottenstriden – piggast mot gästande IFK Mariehamn.
Men det spelmässiga övertaget gav inte mer än halvchanser, som när Alibek Aliev var på väg att springa sig fri efter fem minuter, bara för att stoppas av mittbacken Kristian Kojola.
Grönvitt hade å sin sida svårt att komma fram i några samlade attacker, och det mesta handlade om att stå rätt i positionerna i det defensiva arbetet. Jaro hade svårt att få grepp om IFK:s försvarsmur, och chanserna kom på distansskott som när Manuel Rivera ordnade fram en hörna med en mörsare från 25 meter efter lika många spelade minuter – eller när David Silva borrade en boll mot bortre krysset som landade på Otso Virtanens nättak.

IFK fick en chans efter en dryg halvtimme; Brian Span slog inlägget som Dever Orgill drog på volley – dock på betryggande avstånd bredvid målet för hemmakeepern Jesse Öst.
Ett par minuter senare höll jamaicanen på ren viljestyrka på att ta sig an – och besegra – en handfull Jaroförsvarare, men Mathias Kullström bröt, och returen tog Öst lätt hand om.

Det var mållöst i paus, och det fortsatte så även i andra halvlek, även om Jaro kom riktigt nära när Walter Moore sköt i stolpen efter dryga timmen spelad.

Brian Span och Aleksei Kangaskolkka svarade för IFK:s främsta möjligheter, men det var Jaro som hade störst anledning att gå för ett segermål på slutet.

Detta efter att IFK-keepern Otso Virtanen plockat ner ett inlägg med händerna utanför straffområdet och visats ut i den 88:e minuten.

Men Alexei Eremenko Jr missade den efterföljande frisparken, och IFK höll 0-0 matchen ut. Grönvitts tredje raka match utan förlust.