Vinst för ÅU mot Rågsved

FOTBOLL. TRÄNINGSMATCH.
Åland United 2 (2)
Rågsveds IF 1 (1)
Två mål av Åland United i den första halvleken mot Rågsveds IF i Eckeröhallen räckte för att bärga segern. Motståndarna gjorde ett mål i andra halvlek men ÅU höll undan. Målskyttar för hemmalaget var Karolin Pettersson och Felicia Schroeder.
Första riktiga testet för ÅU-tränaren Steve Beeks och hans lag gick av stapeln i lördags då Norrettanlaget Rågsveds IF stod för motståndet. Åland United vann matchen med 2–1 efter att ha gjort två mål i den första halvleken. Karolin Pettersson gjorde det första målet i samband med en fast situation, mittbacken fick bollen vid straffområdeslinjen och sköt sedan in den via bägge stolparna. Tvåan satte anfallaren Felicia Schroeder när hon kom fri med Rågsveds målvakt, målet föranleddes av slarv hos motståndarna.
I andra halvlek reducerade bortalaget snyggt när en Rågsvedsanfallare lobbade bollen över Maria Rönnbäck i ÅU-målet. Resultatet 2–1 stod sig matchen ut.