Utvisningarna fällde IFK

ISHOCKEY. Tre insläppta mål i numerärt underläge blev för mycket för IFK Mariehamn i hemmamötet mot Älta och hemmalaget föll överraskande med klara 3-6 när seriespelet startade om på Trettondagen.

IFK Mariehamn startade division III Östra fortsättningsserien genom att på hemmaplan möta Älta IF, ett lag som man slog med klara 7-3 på bortaplan alldeles innan jul.

Av detta syntes dock inget när spelet kom igång och ett minst sagt virrigt hemmalag ställde gång på gång till det, inte minst i egen zon, något gästerna utnyttjade genom två mål.

En reducering av Otto Silfver i slutet på perioden väckte dock ett visst hopp hos de 176 åskådarna.

Kvitteringen till 2-2 kom i andra perioden genom Nicklas Hero. Gästerna svarade dock snabbt och satt ett nytt ledningsmål för Älta, ett resultat som höll sig perioden ut.

Den tredje perioden inledde IFK med en man mindre på isen, efter en utvisning i sista sekunderna av den andra perioden, något som Älta utnyttjade till att sätta 2-4. Ett mål som fick IFK att ta time out.

Denna gav resultat såtillvida att Otto Silfver kunde sätta sitt andra mål och reducera till 3-4.

En ny utvisning för hemmalaget skulle dock förstöra möjligheterna att gå ikapp och Älta behövde bara sju sekunder i numerärt överläge för att sätta det som skulle bli det matchavgörande målet. Till slut 3-6 efter att gästerna satt den sista pucken i tomt mål.