Utvisningar sänkte IFK Mariehamn

ISHOCKEY. IFK hade chansen att koppla greppet om hockeyfyran, men förlorade matchen i utvisningsbåset.
Efter åtta raka vinster för IFK sattes hockeyherrarna på säsongens hittills viktigaste prov mot Östervåla i lördags. Islandia har säsongens bästa publiksnitt i fyran, och 302 åskådare hade tagit sig till ishallen. Det gällde en tidig seriefinal mellan divisionens två dominerande lag.

Tidig smäll
Matchen hade knappt börjat förrän IFK:s Tobias Wännergren åkte på en rejäl smäll i mittzon. Tacklingen var regelrätt, men det såg inte bra ut när IFK-aren åkte i isen efter att ha tacklats rakt framifrån.
– Det var ingen fara med honom, lite ont i nacken men ingen hjärnskakning och alla tänder var kvar, säger tränaren Rein Metsik.
Andreas Stenberg gjorde två mål för IFK, och perioden slutade 2-2.

Utvisningarnas period
I den andra perioden började IFK bäst och hade många fina chanser mot ett trögt Östervåla. Men när klockan stod på 7.33 åkte hemmalaget på sitt första baklängesmål i numerärt underläge, och i den tionde minuten kom det andra. Det blev en tung andra period där hemmalaget började göra många individuella misstag ju längre tiden gick.
Den tredje perioden vill nog IFK helst glömma. I den sjätte minuten spelade hemmalaget med fem spelare mot tre, men fick inte iväg något skott på mål. Trots flera numerära överlägen såg det tafatt och virrigt ut för IFK. Det var typiskt för perioden att Östervåla kunde göra 2-5 genom en puck som studsade på en IFK-spelare.