Två Nordbergmål gav JIK första segern i Rikstrean

FOTBOLL. Jomala IK:s division III-lag hade en tung försäsong med få spelare på träningarna. IFK Mariehamns och FC Ålands nyligen upplösta a-juniorlag har dock gett JIK värdefulla tillskott till truppen.

Ett av nyförvärven är anfallaren Gustav Nordberg, 18. I lördags gjorde han två mål när JIK besegrade VG-62 – serietvåa i fjol – i Nådendal med 3–2.

Emil Sarling gav JIK ledningen tidigt i första halvlek innan Nordberg utökade ledningen före paus. I den andra halvleken satte IFK-förvärvet sedan 3–0 fri med målvakten.

– Det känns bra just nu, jag känner att jag är i bra form, säger Gustav Nordberg som har JIK som moderklubb.

Men den till synes säkra 3–0-ledningen blev till ett drama då VG-62 reducerade två gånger om under matchens sista tio.

– Onödigt spännande. Vi hade kontroll på matchen i 80 minuter, sen tröttnade vi lite och de fick momentum efter sitt första mål. Det var en otrolig lättnad när domaren blåste av matchen. Sett över 90 minuter känns resultatet rättvist, säger Nordberg.