Två FSSM-medaljer till Åland

SKIDNING. De åländska skidlöparna knep två medaljer när de finlandssvenska skidmästerskapen avgjordes i Nykarleby.
Stig Orre tog hem segern i H55-klassen och Stefan Mattsson kom tvåa i H50-klassen.

Ett guld och ett silver blev medaljsaldot för IF Ålands åkare när FSSM-mästerskapen avgjordes i Nykarleby under helgen. Guldmedaljen tog Stig Orre på distansen fem kilometer i H55-klassen. I samma lopp placerade sig Per-Erik Lindholm på fjärde plats.
Silvermedaljen togs av Stefan Matsson i H50 klassen, också det i ett lopp som mätte fem kilometer.
Av de övriga ålänningarna placerade sig Isac Holmström på elfte plats i sprintävlingen i klassen H16. Jenny Fellman blev fyra i trekilometers-loppet i klassen D14. Lennart Holmström kom på 18:e plats i herrarnas sprint och på sjätte plats i tiokilometers-loppet i klassen H40. (mp)