Tung smäll för IFK-hockey

Det började dock bra för IFK, då man genom Andreas Karlsson tog ledningen i mitten av första perioden. Strax innan periodvilan hann dock hemmalaget kvittera.

I början på andra perioden fick hemmalaget en spelare utvisad, men lyckades trots det tråckla in pucken till 2–1. Strax därefter fick IFK Mariehamn två spelare utvisade, men klarade spel i numerärt underläge utan mål i baken. Och i mitten av perioden utjämnade Alexander Grundström till 2–2. Liksom i första perioden lyckade Vikings också i andra perioden göra mål i sluten av perioden och tog ledningen med 3–2.

I början av tredje perioden utjämnade Otto Silfver till 3–3 och matchen stod och vägde med chanser åt bägge hållen. Hemmalaget hade turen på sin sida och gjorde två snabba mål och det blev en tung uppförsbacke för IFK Mariehamn att vända tvåmålsunderläget. I tredje periodens sjunde minut lyckades dock IFK:s Jake Smith reducera till 5–4 och det blev nerv i matchen igen. Trots press från IFK lyckades Vikings HC göra 6–4 och efter att IFK tagit ut målvakten kom ytterligare ett baklängesmål för IFK och slutresultatet, 7–4, fastställdes.