Tung helg för IFK-hockey

PARA 5
IFK MARIEHAMN 2

ROCKETS 10

ISHOCKEY. Det blev en mörk helg för IFK Mariehamns ishockeylag i hockeyherrarnas divison III. På lördagen förlorade man mot PaRa med 2–5 och i söndagens match mot serietvåan Rockets gick det ännu sämre.
Spelmässigt var det ändå inte så dåligt som helgens resultat låter påskina, menar tränare Mikael Rosbäck.
– Gårdagens match (läs: lördagens) var väldigt bra från vår sida. Den dominerade vi stort men man måste kunna göra mål också, säger Rosbäck.
IFK Mariehamn hade en ganska tunn trupp att tillgå men kunde ändå ställa upp tre femmor då den första matchen för helgen inleddes. Laget tvingades dock nästan genast till omändringar då Daniel Granfors bröt vristen efter två minuters spel. Givetvis tråkigt för Granfors och även för laget som drabbades av ett stort avbräck.

Två bortdömda mål
Lördagens match var mållös fram till den första perioden då hemmalaget lyckades gör två mål. Även IFK lyckades sätta pucken i nät två gånger, men då båda målen underkändes var ställningen 0–2, sett ur IFK:s synvinkel, då den tredje perioden inleddes. Tidigt i den tredje perioden gjorde PaRa ett tredje mål men IFK orkade reducera till 2–3. Dessvärre utökade PaRa därefter sin ledning i numerärt överläge och kunde dessutom sätta ett femte mål i matchens slutskede när IFK hade plockat ut målvakten.

Trötta ben och huvuden söndagens match
Att spela två hockeymatcher på två dagar är tungt, vilket IFK-spelarna fick känna på på söndagen då man mötte serietvåan Rockets i Loimaa.
– Det var trötta ben och huvuden på spelarna, förklarar Rosbäck.
Resultatet blev att IFK fick se sig slagna med tio mål mot två, efter att David Gullans lyckats näta två gånger om för IFK..
– Vi hade ingenting att sätta emot. Pojkarna försökte nog, men…, säger Rosbäck.
Helgens resultat innebär, som Rosberg påpekar, att IFK troligen inte längre kan nå någon av de tre första platserna i tabellen, vilket skulle ge laget möjlighet att spela om avancemang till division II. Målsättningen för höstens två återstående matcher, som spelas på hemmaplan, står dock ändå klar.
– Vi vill avsluta på ett bra sätt, säger Rosbäck.