Tung förlust för IFK

FOTBOLL. IFK Mariehamn lyckades hålla tätt i 90 minuter – och lite därtill.
Men med sju och en halvminut spelat av stopptiden fick HJK utdelning.
IFK Mariehamn öppnade matchen starkt och hade flera heta målchanser. Petteri Forsell prickade bland annat ribban i den fjärde matchminuten.
I den andra halvleken tog HJK över spelet, men mot slutet av tillställningen spelade Grönvitt upp sig.
Efter flera avbrott i spelet (HJK-målvakten Michael Törnes grinade illa efter en kollision med Petteri Forsell, Simon Nurme fick ont efter en utspark och Jani Lyyski tvingades utgå) aviserade fjärdedomaren sju (!) minuters stopptid.
Och med ungefär sju och en halvminut spelat av stopptiden gjorde HJK matchens enda mål.
– Det är jättekonstigt. Jag vet inte var de fick de 38 sekunderna i från, säger IFK:s assisterande tränare Peter Lundberg.
Demba Savage avlossade ett skott från dålig vinkel som touchade IFK-försvararen Bobbie Friberg da Cruz och ställde Simon Nurme i IFK-målet.
1–0 blev också matchens slutresultat, och därmed fortsätter IFK:s tunga svit i Helsingfors. Ålänningarna har inte lyckats vinna borta mot HJK på tolv försök i Veikkausligan.