Tredje segern på rad, nu är IFK trea

TIPSLIGAN
FF JARO 0
IFK MARIEHAMN 3

FOTBOLL. IFK Mariehamn tog den tredje segern på raken då man besegrade FF Jaro med 3–0 i Karleby på söndagen.
Petteri Forsell gjorde IFK Mariehamns första mål i den 26:e minuten med ett skott från 25 meter. Sedan var Forsell även inblandad i 2–0 då han i den 52:a minuten slog en hörna som Aleksei Kangaskolkka nickade in.
I 87:e minuten fick Jaro en straff, men Simon Nurme räddade Papa Niangs skott. Två minuter senare gjorde Kangaskolkka sitt andra mål för dagen och därmed fastställde han slutresultatet till 3-0.
Samtidigt förlorade MyPa mot JJK vilket innebär att IFK går om dem i tabellen. Nu ligger alltså Grönvitt på tredje plats i ligan.

Så spelade IFK: Simon Nurme – Jarkko Värttö, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Mason Trafford – Patrick Byskata, Marcus Olofsson (Amos Ekhalie) 69’ – Saihou ”CH” Jagne (Wilhelm Ingves) 65’, Mattias Wiklöf, Petteri Forsell (Ermin Gadzo) 89′ – Aleksei Kangaskolkka.