Tre segrar på fyra försök för VÅSC och NGD

INNEBANDY. VÅSC vann båda sina matcher och NGD tog en seger på två försök i Baltichallen i lördags.

Bildspel från NGD:s första match hittar ni till höger på sidan.
NGD inledde med seger mot HuKu med 3-2 efter mål av Mikaela Lindholm, Charlotta Bäcksbacka och Nathalie Nordström.
Nordströms avgörande 3-2 kom bara fem sekunder efter HuKus kvittering.
– Jag trodde HuKu skulle vara bättre, sa målvakten Sofia Jansson efter matchen.
I lagets andra match blev det förlust mot serieledarna Sheriffs. Bortalaget vann med 2-1. NGD:s mål gjordes av Sarah Holmberg.

Serieledarna VÅSC slog serietvåan TBS med 5-4 i den första matchen. Efter en mållös första period gjorde bägge lagen tre mål var i andra perioden. VÅSC gick sedan ifrån i tredje och vann hyfsat stabilt.
Robin Malmberg (2), Jonathan Brenner, Andreas Jansson och Johnny Snällström gjorde VÅSC:s mål.
– Vi fick en liten utskällning efter första, sedan blev det bättre, säger Snällström.
Match nummer två spelades mot PaPeNu. 2-2 stod det efter den första perioden men sedan gick VÅSC ifrån och ledde inför sista perioden med 6-3. Hemmalaget utökade sedan till 7-3 vilket blev slutresultatet.
Målen gjordes av Pontus Sjöblom (2), Lukas Helén, Isak Kavander, Mathias Hellsten, Pontus Danielsson och Mathias Engström. (ds)