Tre mål och tre poäng till IF Fram

UPPLANDSSERIEN DIVISION VI
IF FRAM 3
GRISSLEHAMNS SK 1

FOTBOLL. Tre mål på fasta situationer, två på straff och ett på hörna, gav IF Fram segern över Grisslehamns SK i premiären på Jomala konstgräs i lördags.
– Seriepremiär är alltid seriepremiär och det är skönt att vinna den, säger spelande tränaren Johan Danielsson.
IF Fram var det bättre laget på Jomala konstgräs i lördags. Särskilt i första halvlek var man det lag som producerade chanser och som hade spelövertaget. Ändå stod det bara 2–1 på resultattavlan när domaren blåste av för paus.
– Vi fick inte spelet att fungera riktigt som vi ville. Kanske var det premiärnerver. Vi ville hålla bollen på marken men de gjorde det svårt för oss. Dessutom slarvade vi ganska mycket i uppspelen vilket gjorde att de kunde komma till onödiga kontringar. Vi borde ha gjort något mål till, säger Danielsson.
Matchens första mål gjordes i alla fall av Fram redan efter fyra minuter. Alexander Sandholm tacklades i straffområdet och föll som en fura, domaren dömde straff och Tony Jansson placerade den säkert nere till vänster i Grisslehamns mål.
Efter tjugo spelade minuter hade hemmalaget chans att utöka då Johannes Dahlman och Johan Danielsson kom fria med målvakten. Dahlman valde att passa Danielsson istället för att skjuta själv men Danielsson fick ingen ordning på avslutet. I stället kunde Grisslehamn kvittera efter en halvtimmes spel. Alexander Sandholm var sen in i en brytning och Grisslehamn tilldömdes frispark i mittcirkeln.
Gästerna slog frisparken snabbt. IF Fram var inte med på noterna och Grisslehamns anfallare kunde lätt placera bollen bakom Niklas Willstedt i målet.
Innan halvleken var över fick Grisslehamn också ett mål bortdömt för offside, och kort därefter fick Tony Jansson göra sitt andra straffmål för dagen. Ett inlägg från Frams högerkant tog på en Grisslehamnförsvarares hand. Jansson gjorde vad han skulle och 2–1 stod sig till paus.

Övre halvan
Andra halvlek blev inte lika händelserik som den första. IF Fram fortsatte att styra spelet men några riktigt vassa chanser kom man inte till, förutom en hörna där Jansson återigen höll sig framme och fullbordade sitt hattrick.
Grisslehamn jagade tappert men efter att ha fått en spelare utvisad i mitten av andra halvlek blev uppgiften för svår och matchen slutade 3–1.
– Seriepremiär är alltid seriepremiär och det är skönt att vinna den. Nu får vi jobba vidare utifrån det här, säger Danielsson.
Han berättar att IF Frams målsättning i år är att sluta någonstans på den övre halvan av tabellen.
– Någon målsättning att stiga har vi inte.
Jämfört med i fjol, då Fram slutade näst sist i serien, tycker Danielsson dock att man har bättre förutsättningar i år.
– Vi har ett mycket stabilare lag med fler rutinerade spelare. Dessutom har vi flera lovande juniorer i laget. Det ser bra ut.