Tre guld och tre åländska rekord för Hanna Wiss i SFIM

FRIIDROTT. Hanna Wiss infriade alla förväntningar och tog tre guldmedaljer när SFI-mästerskapen i friidrott arrangerades i Nykarleby under veckoslutet. Förutom medaljerna satte Wiss även tre åländska rekord under tävlingarna.
Medaljer tog också Joel Thölix, Mats Boman, Erika Nordqvist, Johanna Kahlroth och Elisa Gustafsson.
Med tre guldmedaljer blev Hanna Wiss bästa ålänning under SFI-mästerskapen som i år gick av stapeln i Nykarleby. Wiss segrade på 100 meter, 200 meter och i längd. I alla tre grenar presterade Wiss nya åländska rekord och i de två förstnämnda blev det dessutom dubbelt åländskt i topp eftersom Erika Nordqvist båda gångerna sprang in på andra plats.

Ett mirakel
När Nya Åland når Wiss efter tävlingarna är hon mer än nöjd med resultaten.
– Det här var faktiskt jätte, jätte, jätteroligt. Absolut den bästa tävlingen som jag någonsin har gjort. Tre starter och tre segrar och tre rekord, säger Wiss.
Framförallt tiden på 200 meter, 24,52, var långt mycket bättre än hon hade väntat sig.
– Jag hade aldrig ens tänkt att jag skulle kunna springa på en så pass bra tid redan nu, säger Wiss som beskriver tiden som ett mirakel.
Resultaten på 100 meter och i längd värderar hon också högt, men av andra orsaker.
– På speciellt 100 meter har jag länge känt att jag kan springa fortare och det har varit frustrerande att inte få ut det, säger Wiss vars nästa mål är junior- och senior-FM.
– Att jag kan ta så här stora kliv framåt ger mig än ännu större tro på mig själv, säger Wiss som nu skall träna hårt i två veckor innan det återigen är dags att börja toppa formen.

Två guld till Thölix
Förutom Wiss och Nordqvists medaljer fixade även Johanna Kahlroth och Elisa Gustafsson åländska pallplaceringar på damsidan i SFI-mästerskapen. Kahlroth kom på andra plats i damernas 3000 meterslopp medan Gustafsson kom trea i höjdtävlingen i D17-klassen.
På herrsidan tog Joel Thölix hem guldet i både kula och spjut i P15-klassen. Dessutom placerade Thölix sig på tredje plats i diskustävlingen. I spjut- och diskustävlingen noterades även Thölix för åländska rekord i åldersklassen.
Mats Boman å sin sida sprang hem två silvermedaljer efter att ha fått se sig besegrad av Oki Vuonoranta, HIFK, på både 100 och 200 meter. Detta trots årsbästatider av Boman.