Foto: PRIVAT<07_Bildrubrik>DEBUT FRÅN START Finland föll mot Australien, men Julia Tunturi gladde i sin första match från start menar den assisterande förbundskaptenen Gary Williams.

Talangen Tunturi: ”Vill bli världens bästa”

FOTBOLL. Efter 0–3 mot Australien och jumboplats i gruppen fick Finland leta länge efter glädjeämnen.

De fann Julia Tunturis första landskamp från start.

– Jag njöt hela matchen, säger Åland Uniteds supertalang.
Finland har det tungt i Cyprus Cup. Efter förlusten mot England och den mållösa matchen mot Nederländerna föll laget på nytt mot Australien i måndags kväll.

Mål av Kate Gill i första halvlek samt av Ashleigh Sykes och Emily van Egmond (straff) i matchens slutskede gjorde att australiensiskorna tog en komfortabel 3–0-seger och slutade tvåa i gruppen bakom England. Finland slutar sist i grupp B och spelar placeringsmatch om nionde plats mot Sydafrika i dag. I finalen möts England och Kanada. Ur åländsk synvinkel finns dock glädjeämnen den dystra resultatraden till trots. Åland Uniteds nyförvärv och superlöfte Julia Tunturi gjorde 90 minuter mot Australien. Pargastjejens första a-landskamp från start.

– I början av lägret sa jag i en intervju att jag vill vara en startspelare i landslaget om ett år. Nu känns det som att jag redan nu kan vara med och tävla om en startplats, säger Julia Tunturi som spelade på topp bredvid åländskan Adelina Engman.

– Det funkade bra. Vi hade bra kommunikation på planen. Överlag har det varit lätt att komma in i laget.

Julia Tunturi, 18, ses som ett av finsk fotbolls allra största löften och har i flera år representerat ungdomslandslagen.

Debuten i ”Helmarit” är bara ett steg på vägen mot toppen, menar hon.

– Det ligger mycket hårt jobb bakom, och jag vill nå långt i min karriär. Jag vill bli en av de bästa spelarna i världen.