Foto: Oliver Nyholm<07_Bildrubrik>GÅR I SLÄKTEN Efter att Emma Lindman vunnit guldmedaljen i damernas turnering gav hon sig ut på banan för att vara caddy åt storebrodern Sebastian Lindman, som också tog guld.

Syskon segrade i KM

Emma Lindman och Sebastian Lindman gick hem med varsin guldmedalj när Ålands golfklubb spelade sitt årliga mästerskap.
Försämrade banförhållanden ledde till polariserade resultat i turneringarna, som i förhand förutspåddes bli jämna.
I helgen avgjordes Ålands golfklubbs mästerskap på Slottsbanan i Kastelholm.

Många upplevde att dåliga väderförhållanden bidrog till att göra spelet svårare. Torsdagens regn ledde till att gräset fortfarande var blött under fredagen och lördagen, och även vinden utgjorde ett hinder för många.

– Ju skickligare golfare man är, desto mindre hinder innebär försvårade förhållanden vilket i det här fallet bidrog till att skillnaderna mellan spelarna blev tydligare, säger tävlingskommittéens ordförande Dick Helén.

Sammanlagt deltog 44 spelare, 8 damer och 36 herrar. Vinnare i damernas turnering blev favorittippade Emma Lindman med totalt 147 slag på två rundor.

Caddy till brorsan

Efter att hon tagit emot sin medalj gav hon sig på nytt ut på banan för att vara caddy till sin bror, Sebastian Lindman, som strax därefter tog guldmedaljen i herrarnas turnering med 221 slag över tre rundor, bara tre slag före silvermedaljören Kim Berglund.

Sebastian tog således sin tredje mästerskapsseger, och är nöjd med sin insats.