Straff sänkte IFFK mot serietvåan

IFFK 0
GrIFK 2
FOTBOLL. IF Finströmskamraterna tog i lördags emot serietvåan Grankulla IFK i Markusböle. Gästerna ledde rättvist med 1–0 i halvtid, men när IFFK jagade kvittering i andra halvlek punkterades matchen av en straff.
– Straffen blev tyvärr väldigt matchavgörande, säger IFFK:s tränare Thomas Nordström
IF Finströmskamraterna lyckades inte plocka några viktiga poäng på hemmaplan från serietvåan Grankulla IFK i division 2 i lördags. Gästerna var det bättre och piggare laget i första halvlek och IFFK fick gå på defensiven direkt.
– Det var ungefär som vi förväntat oss. Grankulla har ett fysiskt starkt lag som spelar rakt och offensivt. De är stora och tunga på mitten och har några vassa avslutare som har gjort en hel del mål, säger IFFK:s tränare Thomas ”Töppe” Nordström.
– Men vår avsikt var att vinna matchen, slår han fast.

Kämpade hårdast
Nu blev det inte så. I den 30:e minuten spräcktes Tommy Lundbergs nolla när anfallaren Kuqi Mehdi frispelades och kunde placera in 1–0.
– Han var en av dem som vi skulle se upp med, konstaterar Nordström.
I övrigt gjorde Tommy Lundberg flera bra ingripanden i första halvlek och inlånade Patrik Rikama från IFK Mariehamn utmärkte sig på högerbacken genom att kämpa kanske hårdast på planen.
Efter halvtidsvilan såg IFFK betydligt piggare ut. Patrik Rikama hade flyttats upp på höger mittfält och hela laget satsade mer framåt. Peter Lundberg testade högerbössan med flera kvalificerade skott och inlånade Alexander Weckström var vid ett tillfälle nära att bli helt frispelad.
– Vi var klart på gång i andra halvlek. Undan för undan arbetade vi oss in mer och mer i matchen. Vi hade många bud på ett mål, säger Thomas Nordström.

Matchavgörande
Men mitt i andra halvlek blåste domaren av och pekade på straffpunkten efter en tilltrasslad situation. Jens Polviander hade med kraft hållit undan en grankullaspelare vid gränsen till det egna straffområdet. Tommy Lundberg räddade straffen, men returen petades in av snabbfotade Janne Uusinarkaus.
– Jens höll undan sin spelare väldigt bestämt med kroppen. Vi blev alla förvånade att han blåste av över huvudtaget. Straffen blev tyvärr väldigt matchavgörande, eftersom den kom precis när vi var på gång, säger Nordström.
IFFK ligger på elfte plats i tabellen, vilket är endast en placering ovanför det förhatliga strecket. Nästa match blir både tuff och viktig, mot tabellfemman P-Iirot på bortaplan på söndag.