Storförlust för IFK Mariehamn

TIPSLIGAN
JJK 5 (3)
IFK Mariehamn 2 (2)
FOTBOLL. IFK Mariehamn var inblandat i ett målkalas i bortamatchen mot JJK i onsdags. Dessvärre fick IFK inte fira speciellt mycket när man släppte in fem mål och gjorde två. Förlusten var IFK:s andra för säsongen.
Det blev ett riktigt målkalas i onsdagskvällens ligamatch mellan JJK och IFK Mariehamn. Redan efter nio minuter kunde Babatunde Wusu sätta 1–0 till JJK efter pass av Tamás Gruborovics.
En dryg halvtimme in i första halvlek föll fyra mål på elva minuter. Aleksei Kangaskolkka nickade in 1–1 i den 29:e minuten. JJK återtog ledningen genom Gruborovics i den 33:e minuten, Amos Ekhalie fixade en ny IFK-kvittering bara två minuter efteråt.
– Efter 1–1 kändes det som att vi var på gång, så gör de 2–1. Sen kvitterade vi igen och det kändes som att vi hade fått matchen dit vi ville. Vi ville ju hålla oavgjort till paus men då gjorde JJK mål igen efter ett individuellt misstag, säger IFK:s assisterande tränare Peter Lundberg.
3–2-målet gjordes fem minuter innan paus av Mikko Innanen.
– Vi hade ett bra anfallsspel under första så det kändes som att vi hade chansen att komma tillbaka än en gång, säger den assisterande tränaren.

Straffmål

Med två mål inom den första kvarten i andra halvlek kunde JJK avgöra matchen.
Innanen satte 4–2 i den 51:a minuten efter slarv i IFK-försvaret och sju minuter senare kunde Gruborovics fastställa slutresultatet till 5–2.
Den sista halvtimmen var tämligen händelselös och IFK fick se sig besegrade för andra gången i årets ligaspel.
– Det är riktigt surt. Vi hade en bättre känsla än bortamatchen mot KuPS. Men försvaret var inte på den nivå som det varit under den senaste tiden, säger Lundberg och fortsätter:
– 5–2 är naturligtvis inga bra siffror men man ska berömma JJK för några av de målen de gör. Nu kommer det två hemmamatcher på raken och det ska inte vara några problem att komma taggade till dem, säger Lundberg.

IFK: Simon Nurme – Jarkko Värttö, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Mason Trafford – Marcus Olofsson (Saihou Jagne, 86´), Patrick Byskata, Amos Ekhalie (Rezgar Amani, 62´) – Mattias Wiklöf, Aleksei Kangaskolkka, Wilhelm Ingves (Ermin Gadzo, 62´)