Stark upphämtning bakom ÅU-poäng

FOTBOLL. En sen kvittering räddade en premiärpoäng för Åland United.
FC Honka såg ut att gå mot seger – men Ella Vanhanens fullträff i den 89:e matchminuten gav ett kryss i Esbo.

Regerande ligamästarna Åland United gjorde under lördagen säsongsdebut borta mot fjolårstrean FC Honka i Esbo.
Emilia Iskanius gav åländskorna en drömstart när hon gav sitt lag ledningen efter elva minuter spelade.
Men sedan klev hemmalagets anfallare Sini Vehviläinen fram och sköt två mål för Honka, i den 43:e och 77:e matchminuten, och däremellan hann även hemmalagets Jenny Danielsson med ett mål vilket att ÅU stod med ryggen mot väggen med knappa kvarten kvar att spela. Men United visade karaktär under matchens avslutning.
Med sex minuter kvar av ordinarie tid reducerade Juliette Kemppi (bilden), framspelad av Maryette Karring, och i den 89:e matchminuten kunde nyförvärvet Ella Vanhanen fastställa slutresultatet till 3–3 på ett långskott.

-Bra att vi lyckades komma igen. Jag tycker att vi förtjänade en poäng, säger Adelina Engman till Ålands radio.

-När vi spelar bra hör vi till de bästa lagen i ligan. Men så har vi lite svackor i matcherna som vi måste få bort.