Som en dans för Gruborovics

TIPSLIGAN
IFK MARIEHAMN 2
FF JARO 1

FOTBOLL. Tamás Gruborovics räddade tre poäng åt IFK i kväll då han satte två mål mot Jaro, det andra i den 90:e matchminuten.
– Min pappa sa till mig före matchen att han hade räknat med att jag skulle göra åtta mål den här säsongen så jag är nöjd, säger Gruborovics.
Efter några skakiga första minuter var det IFK Mariehamn som dominerade den första halvleken i dagens match mot Jaro. Arsim Gashi, som var petad mot Lahti och som inte fick spela från start mot Haka, visade att han vill vara med i startelvan och jobbade och slet på topp. I den 11:e minuten gav det utdelning då han lobbade bollen över Jaros målvakt och om Tamás Gruborovics inte hade hunnit fram med huvudet hade bollen troligtvis ändå gått i mål.
IFK fortsatte sedan att rada upp målchans på målchans, många framjobbade av just Gashi, eller av Ante Simunac som var het på sin vänsterkant. Avsluten var dock för tama och IFK lyckades inte få bollen i mål.

Utbuad domare
Istället var det Jaro som satte nästa mål i matchen. Jaro startade en kontring, Papa Niang kom farande in i IFK:s straffområde, Kenneth Gustavsson bryter och Niang faller. Domare Jouni Hyytiä pekar på straffpunkten och IFK protesterar högljutt.
– Det är ingen straff i mina ögon, säger Gustav Långbacka efter matchen.
– Kenneth är först på bollen, den ändrar klart riktning och far åt sidan, det är en ren rensning.
Protesterna är förgäves. Jani Koivisto stegar fram till straffpunkten och skjuter bollen hårt nere till vänster. Långbacka slänger sig åt rätt håll men hinner inte rädda skottet.
En minut senare blåser Hyytiä av första halvlek och den 1.464 personer stora publiken är i uppror, sällan har en domare blivit så utbuad på väg ut i omklädningsrummet.

Jätteräddningar
IFK inleder andra halvlek som det bättre laget. I den 53:e minuten har Simunac ett jätteläge att göra 2-1 efter ett inlägg från Gashi, men han tar i för mycket och bollen går över mål.
Istället jobbar Jaro sig mer och mer in i matchen. I den 63:e minuten lurar Niang bort Gustavsson och Långbacka står för en jätteräddning. Tio minuter senare stressas han till en oadresserad utspark, gästerna tar snabbt hand om den och anfaller tre mot två. Återigen bjuder Långbacka på en högkvalitativ räddning och IFK är kvar i matchen.

På stopptid
På stopptid lyckas slutligen Gruborovics sätta 2-1 för IFK. Gustavsson skickar in ett inlägg från högerkanten, Gruborovics får foten på bollen och sätter sitt andra mål för dagen.
– Jag har inte så många bolltouchs per match, men jag gör viktiga mål så det känns väldigt bra, säger matchhjälten.