ISHOCKEY. Oskärpa och ett par insläppta mål i numerärt överläge.
Men till slut kunde IFK Mariehamn avgöra i sudden mot Liljan och rycka ifrån Gimo ytterligare i tabelltoppen.
– Det blir en väldigt tuff match mot Gimo, säger matchvinnaren Otto Silfver inför söndagens seriefinal.
IFK Mariehamn tog ytterligare två segrar under helgen och är obesegrade på ordinarie tid efter nyår.
I lördags besegrade ålänningarna Stortorparna på bortaplan efter en stark vändning i den tredje perioden där IFK gick från ett 3–5-underläge till 6–5-vinst genom mål av Niclas Hero, Dominic Ingström och Alexander Grundström.
I söndags kom HC Liljan på besök till Islandia. IFK besegrade Enköpingslaget med 4–3 på bortaplan häromveckan, och gårdagens möte blev även det en tajt historia.
Carl-Erik Nyqvist gav visserligen hemmalaget ledningen i den första perioden, men i mittakten replikerade Liljan ett par gånger om och tog med sig en 2–1-ledning in i den sista perioden.

Silfver x2
Väl där kvitterade IFK genom Otto Silfver i numerärt överläge, men med tolv minuter kvar av ordinarie tid gav William Jernberg Liljan ledningen på nytt. Bara en och halv minut senare kom IFK tillbaka igen och kvitterade genom Emil Molander efter ett ”klapp-klapp-spel” a lá Sovjet framför mål tillsammans med kedjekompisarna Alexander Grundström och Niclas Hero.
Båda lagen hade efter kvitteringen möjligheter att avgöra matchen på ordinarie tid. Men efter 60 minuters ishockey – där IFK bland annat släppt in två mål i numerärt överläge – kunde lagen inte skiljas åt.
– Det är ju oskärpa det handlar om. Man blir ju närmast förtvivlad. Samtidigt är inte Liljan någon promenad i parken, och att vi inte alltid spelar charmant ishockey får man ta. Det är nervöst och krampaktigt och svårt emellanåt, säger IFK-tränaren Rein Metsik.
Efter en och halv minut i förlängningen kunde dock Otto Silfver lugna IFK-nerverna när han skickade in avgörande 4–3, eminent framspelad av Dominic Ingström.