SIFFK föll mot serieledarna

SIFFK 1
SoVo 4

FOTBOLL.SoVo blev ett nummer för stort för SIFFK och efter ett tidigt ledningsmål lyckades gästerna hålla undan hela matchen. Hemmalaget stod upp bra matchen igenom, men fick till slut se sig besegrade med 4-1.
– De var klart bättre än oss i dag, men de var kanske inte tre mål bättre, säger SIFFK:s Kenneth Vickström.
SIFFK som harvar nere i bottenträsket behövde verkligen tre poäng i lördagens hemmamatch för att ta ett kliv upp på fast mark i tabellen. För motståndet stod dock inte det lättaste laget att möta utan det var ingen mindre än topplaget SoVo.
Gästerna började bäst och redan efter sex minuter stod det 0-1 på resultattavlan. Målvakten Simon Enqvist sprang utanför straffområdet för att rensa en boll med fötterna, men missade och bollen hamnade hos en SoVo-spelare som på distans kunde sätta bollen i öppet mål. Tio minuter senare var Kenneth Vickström nära att kvittera men avslutet gick i burgaveln. Istället var det SoVo som utökade sin ledning till 0-2. Lagkaptenen Jimmy Sundman fick innan halvtidsvilan en chans att reducera på ett friläge efter en djupledslöpning. Sundman brukar allt som oftast sätta sådana lägen men i dag gick avslutet tätt förbi stolproten.

Utvisning
I den 70: minuten orsakade Fredrik Appel en straffspark efter att ha tacklat en SoVo-spelare innanför straffområdet. Domaren visade det gula kortet, Appel fick sedan ytterligare ett gult kort för prat och visades ut från planen. Straffen sattes stenhårt i målet utom räckhåll för Enqvist.
SIFFK fick spela de sista tjugo minuterna av matchen med en man mindre men trots underläget replikerade hemmalaget snabbt på gästernas straffmål. Ett inlägg från IFK Mariehamns Dmytro Voloshyn som liksom Dmytro Pronevych förstärkte SIFFK under matchen nickades in vid bortre stolpen av Samuel Fagerholm. Åtta minuter senare avgjordes dock matchen efter att SoVo avslutat målskyttet genom att göra 1-4.

Nionde förlusten
SIFFK förlorade för nionde gången denna säsong och ligger för tillfället på kvalplats i tabellen.
– Det här är för dåligt, vi kommer inte igång och sedan blir det för tungt när vi blir en man mindre, säger Kenneth Vickström.
Nästa hemmamatch för SIFFK är kommande lördag klockan 18.00 på Sportkila då PIF kommer på besök. PIF ligger en placering ovanför SIFFK och det kommer att bli en mycket spännande match då båda lagen jagar poäng för att slippa spela kvalmatch om överlevnad i division 3.