Seger i ligacupen för Åland United

FOTBOLL. Åland United tog en välförtjänt seger i damernas ligacup i lördags genom att besegra FC United med 1-0 (1-0) i Eckeröhallen. Annica Sjölund (bilden) nickade in segermålet efter en hörna i den 39:e minuten.
Efter premiärförlusten mot PuiU i ligacupen tog Åland United i lördags revansch genom att besegra FC United från Jakobstad. Annica Sjölund fixade segern då hon nickade in matchens enda mål efter en hörna med sex minuter kvar av första halvlek. Bollen tog i ribbans underkant och damp ner bakom mållinjen.
Sjölund hade två riktigt bra frilägen i första halvlek. Men bägge gångerna var landslagsmålvakten Minna Meriluoto med på noterna.
Åland Uniteds seger var välförtjänt men det bör tilläggas att FC United var uddlösa utan nigerianskorna Cynthia Uwak och Rita Chikwelu. Dessutom har laget tappat landslagsmässiga i spelare till svenska Bälinge dit både Petra Vaelman och Katri Nokso-Koivisto gick.