Foto: Ida K JanssonFRAMSTEG Det blev visserligen en 2-3-förlust för JIK-damerna i lördags. Men för ett lag som bara vunnit ett set under säsongen dessförinnan gladde poängen mot Södertälje.

Poängpremiär för JIK

VOLLEYBOLL. Matchen mot Södertelge började riktigt illa för hemmalaget Jomala IK. Genom flera misstag och tafatt spel släppte de tidigt i första set motståndarna till en ledning med 8–0, och till slut kunde gästerna vinna setet med 25–11.

Någon måste ha sagt något till spelarna efter första set, JIK kom ut taggade och visade att de inte tänkte lägga sig platt. Lagen följdes åt till ställningen 13–12. Därefter började hemmalaget dra ifrån efter flertalet serveess, välplacerade dropbollar och smashar. Spelande tränaren Adrienne Marie hade bytt in sig själv i slutet av första set och var en bidragande orsak till att laget till slut också vann det andra setet med tio bollars marginal – säsongens andra setseger.

Bortalaget lyckades sedan ta hem det tredje setet, medan JIK kontrade med att vinna det fjärde och därmed säkra minst en poäng – säsongens första.

I skiljeset verkade spelarna i hemmalaget till en början en smula nervösa och släppte iväg Södertelge till en 0–5-ledning. Sedan lyckades de hitta tillbaka till sitt fina spel och åt sig ikapp, men till slut vann ändå tabellfyran Södertelge över jumbon JIK med 15–12.