Reservbetonat Åland United förlorade

FOTBOLL. Åland United förlorade mot IFK Mariehamn P96 med 1–3 i lördagens träningsmatch i Eckeröhallen.
– Det var en bra genomkörare, säger tränaren Steve Beeks om matchen där provspelarna Rachel Watkins och Diljá Helgádottir båda deltog.
Lördagens möte mellan Åland United och IFK Mariehamn P96 delades för ovanlighetens skulle in i tre stycken 30 minuter långa perioder. Efter att Åland United inlett den första perioden bäst tog IFK Mariehamn efterhand över spelet. I den femte minuten gick IFK Mariehamn också till ledningen genom Tito Pipping.
Efter målet fortsatte IFK Mariehamn att dominera och lyckades ofta skapa chanser genom att placera in bollen bakom Åland Uniteds backlinje. Några fler mål blev det dock inte, mycket tack var Åland Uniteds målvakt Maria Rönnbäck som hörde till matchens bästa spelare.

Kvittering av Ahlström
I den andra perioden spelade Åland United upp sig något. Laget lyckades också kvittera genom Ellen Ahlström. IFK Mariehamn var dock fortsättningsvis det bättre laget och bara några minuter efter kvittering tog man tillbaka ledningen genom Samuel Nordberg.
Matchbilden, där IFK Mariehamn skapade de bästa chanserna, höll även i sig i den tredje perioden och med tiotalet minuter kvar satte Niki Lyyski slutresultatet