DELA

Rekordstor Alandia Cup startar i helgen

FOTBOLL. Nu är det återigen dags för Åland att bli invaderat av fotbollsungdomar både från öst och väst. Alandia Cup startar på söndag och turneringen lockar i år 97 deltagande lag, nytt rekord.
Alandia Cup är det största årligen återkommande idrottsevenemanget på Åland. Fotbollsturneringen spelas i två klasser, flickor födda 2001 och pojkar födda samma år.
I år slår turneringen nytt rekord när totalt 97 lag deltar i Alandia Cup. Lagen är fördelade på 73 pojklag och 24 flicklag.
– Det är extra roligt att vi har så många flicklag som deltar i årets turnering, skriver IFK Mariehamns föreningschef Thomas Fonsell i ett pressmeddelande.
Av de 97 lagen och cirka 1.700 deltagarna är fem åländska lag med i turneringen. IFK Mariehamn och Lemlands IF deltar i flickturneringen medan IFK Mariehamn, Jomala IK och IF Fram är med på pojksidan.
Förutom de åländska lagen kommer deltagarna från Finland, Sverige, Estland och England.
Turneringen inleds på lördagskvällen med traditionsenlig parad genom Mariehamn och invigning på Wiklöf Holding Arena. Paraden startar från torget 18.30 och invigningen startar 19.00.
Själva fotbollsturneringen startar på söndagsmorgon och när Alandia Cup avslutas på torsdag med finaler och bronsmatcher på Wiklöf Holding Arena har totalt 405 matcher spelats i Mariehamn.
– Det är med stor glädje och spänning som vi arrangerar den 35:e upplagan av Alandia Cup, skriver Fonsell.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax