Foto: PRIVAT<07_Bildrubrik>DELAR AV IF ÅLAND-TRUPPEN Är från vänster i övre raden: Moa Pesonen, Lucas Stjärnfelt, Simon Stjärnfelt, Michelle Remmer, Celine Yttring, Emma Sjuls och Maria Söderlund. Nedre raden från vänster: Samuel Nylund, Mathias Pahlman, Eleonora von Wetter-Rosenthal, Elsa Andersson, Claudia von Wetter-Rosenthal, och Anni Nylund. Längst fram syns ledaren Benita Gustafsson.

Rekorderlig säsongsavslutning i Örebro

FRIIDROTT. IF Åland mönstrade en nästan tjugo man stark trupp till Marsspelen i Örebro den gångna helgen.

Tävlingen innebar säsongsavslutning inomhus för de åländska friidrottarna, och resultaten vittnade om att truppen lyckats träffa formtoppen i rätt ögonblick.

Framför allt glänste de åländska fartfantomerna i Tybblelundshallen, och allra mest Eric Sjölund, 16, som vann herrfinalen på 200 meter på 23,47 och följde upp succén med att också ta hem 60-metersfinalen i P17-klassen på 7,31 – också det personbästa.

Övriga sprinters som visade framfötterna i Närke var Samuel Nylund som bara var två hundradelar från guldet på 60 meter i P18-klassen med nya personbästat 7,36.

Ebba Koskinen, 15, tog även hon silver i F17-klassen på 60 meter på personbästatiden 8,21, som var 13 hundradelar från första plats. Anni Nylund, 14, satte även hon personbästa med 8,34 och blev finalfemma. Nylund ”persade” även på 200 meter (28,01) och vann längdhoppstävlingen på 4.87.

Adina Renlund, 14, slog personligt rekord på 60 meter i försöken med 8,37, och blev sedan femma i finalen. Eric Sjölunds syster Ida-Maria (F13) nådde final på 60 meter och blev femma med nyslaget personbästa: 8,72.

Förutom sprintframgångarna noterades ytterligare tolv åländska friidrottare för personbästan i Örebro, inräknat Maria Söderlund och Michelle Remner som ordnade åländsk dubbelseger i F17-klassens 800-meterslopp.