Mardrömsraset

FOTBOLL. Gästande BK-46 stod på sju poäng inför lördagens division II-match mot hemmalaget FC Åland som hade fem. Efter en timmes spel såg FCÅ ut att gå mot en säker seger och göra den redan jämna tabellen ännu tajtare.

Johannes Nordström hade gett FC Åland ledningen efter en kvart, och Rezgar Amani ökat på till 2–0 nio minuter senare.

Hemmalaget höll ledningen in till pausvilan och tjugo minuter in i andra halvlek innan det stora raset kom. På 22 minuter gjorde Karislaget BK-46 fyra mål genom Casper Källberg (2), John Fagerström och Mitchell Lopez – och FC Åland var ett slaget lag.

– Det är svårt att sätta fingret på vad som gick fel. Vi spelade strålande i en timme och kunde haft ledningen med en tre, fyra mål i paus. Det är irriterande att vi rasar ihop så på slutet, säger Rezgar Amani som menar att det var misstag från hemmalaget snarare än gästernas skicklighet som avgjorde matchen.

– De gör mål efter tre inkast och en hörna; alla fasta situationer där vi inte är nog bra organiserade. Det är inte okej av oss att ge bort segern så här, för vi försvarar oss på tok för dåligt som lag under de sista 25 minuterna. Jag är säker på att vi kommer att diskutera vad som gick fel på måndagsträningen.

Division II-nykomlingen FC Åland är tabellnia och står på fem poäng efter sex omgångar, just ovanför nedflyttningsstrecket.

Sexpoängsmatch på söndag

På söndag väntar en viktig match hemma i Markusböle mot FC Kontu, som är nästjumbo på fem poäng med en match mindre spelad än FC Åland.

– Självklart en oerhört viktig match, en klassisk sexpoängsmatch, men inte liv eller död. Alla lag slår alla i den här serien, och får man lite flyt och vinner två matcher i rad är man med i toppen. Vi tar med oss första timmen mot BK-46, och så ska vi inte låta det ske igen att vi är så dåligt organiserade som vi var i slutet av matchen. Jag är inte orolig för vårt spel, poängen kommer att trilla in för oss snart, avslutar Rezgar Amani.

Vid ställningen 2–3 försvårades FC Ålands kvitteringsjakt när Elias Eriksson drog på sig sitt andra gula kort och visades ut i den 82:a matchminuten.