Holmström på pallen i Botniavasan

LÄNGDSKIDOR. Åländske Isac Holmström fortsätter att imponera i spåret. Under söndagen knep han ett brons i Botniavasan över 52 kilometer – hans bästa placering i tävlingen någonsin.
– En skön revansch, säger Holmström, som slutade fyra i fjol.

Holmström var ytterst nära ett silver men blev slutligen omspurtad av Matias Nylund från Ski Team Kimitoön. Vann gjorde Ski Team Mäenpääs Ari Luusua på 2.26,43, tre sekunder före Nylund och fyra sekunder före Holmström.
– Även om jag bara var fem sekunder ifrån guldet så hade Luusua nog full kontroll på händelseutvecklingen. Han är riktigt vass i spurten, konstaterar Holmström, som nu är tillbaka i Trondheim där han befinner sig på studieutbyte.

Hur betygsätter du det här?

– Jag är nog väldigt nöjd med resultatet och hur jag genomförde tävlingen. Det blev ett bra lopp för min del och jag försökte också bryta ut ur klungan några gånger, säger Holmström och fortsätter:
– Faktum är att jag var lite osäker på formen inför då jag nyligen varit förkyld. Men det var inga problem.
Botniavasan arrangeras årligen i Vörå. Årets upplaga, som var den tolfte i raden, lockade till sig över 500 deltagare.
Bästa åländska resultat bakom Isac Holmström hade pappa Lennart Holmström som slutade 13:e på 2.32,30 timmar. Bland damerna blev Cecilia Sundström 15:e på 3.26,59. Där vann Riikka-Liisa Räsänen från Jyväskylä på 2.42,50.

Läs hela artikeln i tisdagens Nya Åland.