Premiärseger för IFK-hockey

DIVISION IV
IFK Mariehamn 8
Gimo IF HC 1
IFK Mariehamn tog en enkel seger i premiären av Upplandsfyran när man vann på hemmaplan med 8–1. Men det stod och vägde en bit in i matchen.
– Vi får två snabba mål i första men sedan skulle vi spela för svårt, säger lagkaptenen Lasse Danielsson.
IFK Mariehamn fick en drömöppning i division IV-premiären när man snabbt gick upp i en 2–0-ledning i hemmamatchen mot Gimo.
Efter de två målen slappnade IFK av och släppte in en reducering. I den andra perioden var det dock proppen ut och IFK gick fram till 6–1. Den tredje perioden blev lite av en transportsträcka och hemmalaget kunde göra både 7–1 och 8–1 innan matchen var över.
– Vi trodde det skulle bli enkelt efter att vi gjorde två snabba mål och det tog ett tag innan vi hittade tillbaka till grunderna igen, säger Lasse Danielsson.
IFK:s målskyttar var Daniel Sederström (3), Robin Englund (2), Carl-Erik Nyqvist, Elias Oujlouq och Otto Silfver.