Platt fall i semifinalen

FINSKA CUPEN, SEMIFINAL
HJK 3
IFK MARIEHAMN 0
FOTBOLL. HJK vann semifinalen i Finska cupen över IFK Mariehamn i onsdags kväll. Därmed är HJK vidare till final medan IFK är utslagna ur cupen.

Det tog bara fem minuter innan HJK genom Jarno Parikka satte matchens första mål på Finnair stadium på onsdagskvällen. Men förutom målet var första halvlek ganska händelsefattig och jämn.
IFK hade några få chanser varav den kanske farligaste var när Patrik Rikama avlossade ett distansskott i efterspelet av en hörna i den 24:e minuten. Även Tamás Gruborovics hade ett skott på mål, dock ett tamt sådant, i den 40:e minuten. Och precis innan paus sköt Sasha Anttilainen en frispark som många IFK-spelare förgäves försökte nicka in.
HJK, som förutom målet var ganska bleka i första halvlek, höjde sig rejält i andra. IFK hade målvakten Willis Ochieng att tacka för att 1–0 fortfarande stod på resultattavlan i den 60:e minuten, då hade han redan gjort flera riktigt bra räddningar.
I den 66:e minuten kunde Ochieng inte stå emot längre. HJK fick en hörna och Juhani Ojala nickade in den. Kort därefter bytte IFK:s tränare Pekka Lyyski ut Mikko Paatelainen mot Amos Ekhalie och Mika Niskala mot Johan Carlsson och Grönvitt såg därmed ut att ha kastat in handduken.
I den 75:e minuten fastställde HJK slutresultatet. IFK tappade bollen på egen planhalva och Johannes Westö förvaltade friläget han fick på bästa sätt.