Oväntat tufft för JIK

Division 1 Östra

JIK 3 – 2 Uppsala VBS (26-24, 25-8, 20-25, 20-25, 15-12)

JIK damer fick det tuffare än väntat i mötet mot Uppsala VBS. Efter två starka inledande set från JIK lyckades bortalaget ta matchen till ett femte och avgörande set där JIK sedan drog det längsta strået.

VOLLEYBOLL. JIK har häng på toppen av tabellen och i lördagens möte mot Uppsala såg laget på pappret starkare ut än motståndarna. Första set var jämt och vanns av JIK efter riktigt bra spel av damerna.
– I första set jobbade vi på att hitta rytmen i matchen. Vi kände av att det var hemmaplan och blev kanske lite nervösa i inledningen, säger spelande tränare Adrienne Marie.
I andra set gick hemmalaget ut stenhårt och drog ifrån direkt. JIK var helt enkelt bättre på allt i det andra setet och plockade på sig många poäng relativt enkelt. Vid ställningen 12-3 till hemmalaget i andra set såg det ut som om Uppsala hade gett upp hoppet om matchen och definitivt om andra set.
Nu var bara frågan om matchens fjärde och femte set behövde spelas eller om JIK enkelt kunde spela av tredje och ta med sig färska poäng i jakten på Tierp och Solna.
– Andra set spelade vi väldigt bra. Vi fick upp intensiteten och kunde hålla den setet ut, säger Marie.

Tappade två raka
Tredje set började också bra då JIK fick en ledning men Uppsala spelade upp sig efter det bedrövliga andra setet och tog sig ikapp och förbi, vann tredje set och tvingade fram ett fjärde.
Då var oron ännu inte så stor i hallen men efter att Uppsala även hade lyckats ta hem fjärde set ganska övertygande började nog fjärilarna fladdra i magen.
– Vi fick en ledning i tredje set och slappnade av lite för mycket, säger Marie.
Adrienne Marie som förutom att träna laget också spelade och stod för många av lagets poäng bytte ut sig själv i tredje set.
– Det är viktigt att låta de yngre spelarna få lite tid på banan. De gjorde det bra, säger Marie.
I femte och avgörande hittade JIK någotsånär tillbaka till det stabila spel man hade visat upp tidigare under matchen och kunde vinna sista set med siffrorna 15-12.