SIMNING. Nytt personbästa med nästan två sekunder på 100 frisim.

Olivia Weuro har kvalat in till senior-FM.

– Det känns jättebra. Jag kommer inte ihåg så mycket från loppet, säger Weuro.
Olivia Weuro, Jessica Lindholm och Stella Donning tävlade i ungdomsmästerskapsfinalen (UMK) i simning i Björneborg under veckoslutet.

Flest sträckor simmade Weuro som ställde upp i 100, 200 och 800 frisim, 200 fjäril samt 200 medley. Absolut bäst gick det på 100 frisim då Weuro simmade nytt personligt rekord med nästan 2 sekunder. Den nya tiden 1.03,33 är nytt åländskt åldersklassrekord i både F14 år och F17 år. Dessutom räcker tiden för kval till junior- och senior-FM. Weuro kom femma i F13-klassen.

– Jag mådde jätteilla efteråt och hade mjölksyra i benen, säger Weuro.

Tränaren Göte Winé:

– Olivia har inte gjort så många lopp på 100 frisim i långbana tidigare, så det gällde att gå hårt ut. Nu var hon toppad och det lossade.

Nära kval

För Jessica Lindholm gick det också bättre än väntat. Lindholm simmade nytt personbästa på 100 fjäril på tiden 1.12,20 och kom sjua i F14-klassen. Tiden är 0,4 sekunder från kval till junior-FM.

– Det gick förvånansvärt bra. Jag hade tidigare en plan hur jag skulle simma loppet och följde den. I slutet hade jag ändå krafter kvar. Jag maxade sista femtian och kunde ändå hålla farten uppe så det kändes bra, berättar Lindholm.

Lindholm fortsätter:

– Om jag verkligen får det där perfekta loppet så har jag alla möjligheter att ta ner dom där fyra tiondelarna.

Stella Donning deltog i 800 frisim och simmade på tiden 10.56,75 och slutade på en 23:e plats i F13-klassen.