Öhman tog sitt andra SM-guld

När ålänningen Hannes Öhman i slutet på sista perioden satte en boll i tom bur var matchen så gott som över. Det blev ett SM-guld för hans Storvreta i Globen i eftermiddags.
Två ålänningar fanns i SM-finalen i innebandy. På bänken för Caperio Täby satt målvakten Stefan Flöjt och ute på plan fanns forwardspelaren Hannes Öhman för sitt Storvreta IBK.
Uppsalalaget tog ledningen drygt två minuter in i matchen, men motståndet kvitterade till 1–1 i början på den andra. Tio minuter senare tog Storvreta kommandot igen genom 2–1 för att minuten senare utöka till 3–1.
Täbylaget reducerade, men när Hannes Öhman i tredje perioden – med en och en halv minut kvar av matchen – satte 4–2 i tom målbur var guldet så gott som i hamn. Öhman spelade därefter fram till sin lagkamrat Henrik Stenberg när han satte 5–2 som också blev slutresultatet.
Mer om matchen kan du läsa i Nyan på måndag.