Oavgjort mellan IFK och Stamford Sharks

ISHOCKEY. Trots att IFK Mariehamns U16-lag inte alls hängde med sina amerikanska motståndare i första perioden spelade ålänningarna upp sig och fixade slutligen 2-2 i mötet med Stamford Sharks.
För nionde året tog IFK Mariehamn emot det amerikanska ishockeylaget Stamford Sharks i onsdags. Det grönvita U16-laget hade dock svårt att hänga med de snabba jänkarna i första perioden. Att Stamford endast ledde med 1-0 efter den första perioden var målvakten Christian Aakulas förtjänst. Han gjorde många fina räddningar och hade även stolparna på sin sida.
IFK-tränaren Stefan Öfverström konstaterar att laget inte åkte skridskor ordentligt första 16 minuterna.
– Grabbarna stod mest och såg på, säger Öfverström.

Fick upp tempot
Aakula räddade 15 av 16 skott i första perioden. IFK fick däremot bara iväg två skott mot det amerikanska målet. Men Öfverström ändrade om i laget inför andra perioden.
– Då fick vi upp tempot, säger han.
Efter 26 minuters spel reducerade IFK till 2-1 genom Markus Holm och i slutperioden fixade Julius Englund kvitteringen efter 41 minuters spel. Ett resultat som stod sig matchen ut. Öfverström var mycket nöjd med de åländska grabbarnas insats.
– I skott på mål var de överlägsna men vi hade en bra målvakt och 2-2 var ett rättvist resultat.
Stamfords mål gjordes av Oliver Forslund och Kamil Gosiewski.

Avstickare till Åland
Stamford fick iväg 33 skott mot mål medan IFK sköt 16 skott. I andra och tredje perioden var dock skottstatistiken väldigt jämn.
Och att det är något extra för de åländska killarna att få möta ett amerikanskt lag är det inget snack om.