IFK leder ligan efter vinst mot PK

IFK Mariehamn vann med 4-2 mot PK-35 i Veikkausligans 30e omgång.

IFK tar ledningen i den 34e minuten. En hörna av Philip Sparrdal Mantilla nickas in av Aleksei Kangaskolkka och IFK leder därmed både matchen och hela ligan.

IFK har ytterligare en boll i nät när Brian Span får ett fint instick av Sparrdal Mantilla, tar med sig bollen över målvakten och rullar in den i öppet mål. Domaren dömer dock bort målet, för hands. Det verkar också vara ett korrekt domslut.

Sedan svarar PK-35. Masar Ömer sätter en frispark från strax utanför straffområdet, rakt upp i krysset, och matchen är kvitterad igen.

PK-35 tar sedan ledningen genom Kastriot Kastrati, men IFK tar sig tillbaka genom Dever Orgill.

I den 73e matchminuten 3-2 IFK tar ledningen. Målet kommer efter  ett inlägg av Philip Sparrdal Mantilla. Inlägget tar på en försvarare, Dever Orgill försöker sig på en cykelspark men får inte ren träff. Bollen landar framför fötterna på inbytte Josef Ibrahim som med sträckt vrist trycker in ledningsmålet för IFK.

I den 85e minuten gör Jani Lyyski mål på efter hörna och fastställer slutresultatet till 4-2.