Oavgjort med mersmak

FOTBOLL. På matchens första avslut mot mål gjorde Florin Wagner 1–0, men gästande serietvåorna PK-35 kvitterade innan matchklockan hunnit till 25 minuter och fler mål blev det inte.
– Jag fick en jättefin träff på bollen och den var ju otagbar, sa målskytten Florin Wagner glatt efter slutsignalen.

Åland United fick en smakstart hemma mot serietvåorna PK-35 då man redan innan två minuter spelats tog ledningen genom ett skott från 25 meter, signerat Florin Wagner.
PK-35 tog efter det tag i taktpinnen och kunde genom ett säkert passningsspel och fin rörlighet göra det jobbigt för hemmalaget. Gästerna skapade en hel del halvchanser innan man i den 20:e matchminuten kvitterade. En av första halvlekens bästa aktörer, Netta Koso i PK-35, fick fritt fram mellan mittbackarna efter en misslyckad brytning och placerade bollen säkert förbi Marjukka Mikkonen i hemmamålet. PK-35 fortsatte styra spelet men hemmalaget stack upp emellanåt och hade chanser att återta ledningen. Bäst läge fick Sofia Lindström i den 33:e matchminuten men hennes skott täcktes undan av en bortaspelare. Sista målmöjligheten i den första halvleken blev gästernas men nicken av Kaisa Collin i fritt läge gick över.
– Vi spelade alltför stressat i den första halvleken, vi tog ofta tillbaka bollen men klarade inte av att hålla i den, sa en av hemmalagets bästa spelare Bri Campos, som vidareutvecklade:
– De kom ofta i övertag på kanterna och satte oss i svåra situationer men vi pratade igenom detta i halvtid och löste det betydligt bättre i den andra halvleken.