Ny storseger för Åland United

FOTBOLL. DAMERNAS LIGA.
TPS 1 (0)
Åland United 5 (0)
Åland United slog TPS i onsdagskväll i Åbo. Maiju Ruotsalainen gjorde två mål och Janelle Cordia, Adelina Engman och Tanja Petäjä gjorde ett mål var.

Det var en håglös, och mållös, första halvlek i Åbo för Åland Uniteds del. I den andra halvleken tog sig laget i kragen och på sju minuter avgjorde ÅU bortamötet mot seriejumbon TPS. Mellan den 50:e och 57:e minuten gjorde Åland United tre mål.
Maiju Ruotsalainen inledde målskyttet när hon knäade in bollen i öppet mål efter ett inlägg av Marie Waarheid. Janelle Cordia ökade på till 2–0 bara två minuter senare efter en soloraid och Ruotsalainen satte trean efter ett inspel av Emma Whitter.
TPS hade egentligen ingenting att svara med men i den 66:e minuten reducerade hemmalaget med ett vackert skott av Juliette Kemppi.
Någon längre tid fick inte seriejumbon fira. Adelina Engman, med en vänstervolley, och Tanja Petäjä, som vände på en femöring och satte bollen i krysset, utökade Åland Uniteds ledning till både 4–1 och 5–1.
Åland United har fyra matcher kvar i årets liga och har fortfarande häng på medaljerna. (ds)