Ny förlust – nyförvärvet utvisat

FOTBOLL. Åland United förlorade sin första match i Damligans nedre serie. Det hemma mot nykomlingen JyPK.

Åländskorna inledde bäst och ledde välförtjänt i halvtid med 1-0 efter mål av Bri Campos.
I andra halvlek tog gästande JyPK över och lyckades också vända matchen i sin favör. Linda Norrena kvitterade i den 59:e minuten innan Gentjana Rochi fastställde slutresultatet till 2-1 JyPK i den 62:a.

Noterbart är att skotska nyförvärvet Lisa Swanson fick göra debut för Åland United. Hon fick förtroendet från start men visades sedan ut i den 88:e minuten efter att ha dragit på sig två gula kort.

Detta var Åland Uniteds nionde raka ligamatch utan seger. Senast laget vann i ligan var den 28 maj hemma mot FC Honka. Den matchen slutade 1-0.