Misstag fällde Åland United i Vasa

FOTBOLL. Åland United lyckades inte följa upp den lyckade insatsen mot FC Honka senast när man mötte FC Sport borta i Vasa. Söndagens ligamatch slutade med en 1–3-förlust för ålänningarna.
FC Sport hade inför matchen mot Åland United endast mäktat med fyra mål på 13 matcher. Tack vare grova missar i United-försvaret kunde hemmalaget i söndagens möte nästan fördubbla den hittills blygsamma målproduktionen.
Annars var det Åland United som inledde starkast och redan i matchens första minut fick man ett jätteläge när Sport-målvakten Heidi Foxell tappade ett inlägg i fötterna på en United-spelare. Avslutet gick dessvärre utanför.

FC Sport tog sig in i matchen
Under matchens första 25 minuter verkade det som om Åland United skulle kunna ta en relativt enkel seger, bara man kunde få hål på FC Sport. Hemmalaget slog mest ifrån sig och väntade på kontringschanser.
I den 30:e minuten lyckades FC Sport bryta ett slarvigt uppspel av Julia Andersson och kunde kontra in 1–0, vilket kom att förändra matchbilden. Plötsligt var Sport det hetare laget som tog för sig i närkamperna.

Efter 38 minuters spel bröt en Sport-spelare en ny slarvig passning av United-försvaret och Minna Pyykkö tvingades avvärja det påföljande läget på ett regelvidrigt sätt, vilket ledde till utvisning. Som om inte problemen vi det här laget var tillräckligt stora för United slog Sport in den påföljande frisparken bakom Åsa Fors, som ersatte Pyykkö i United-målet.

Bra start på andra halvlek
Den andra halvleken inleddes hoppingivande för Åland United när Mathilda Mörn kunde slå in 1–2 efter två minuters spel. Dessvärre slog Sport till endast två minuter efter reduceringen och gjorde 3–1 efter ett tveksamt ingripande av Fors.
Trots att Åland United försökte pressa framåt och åstadkomma en kvittering under resten av halvleken, lyckades man inte göra flera mål på ett vilt kämpande FC Sport. Sålunda tog vasalaget sin tredje seger för säsongen, medan Åland United led sin femte förlust.

Lurades in i fällan
Enligt tränare Robert Dahlin startade Åland United matchen bra, men drogs sen med i Sports tempo.
– Vi går i fällan och lurades av dem, säger han.
Dahlin är efter matchen nöjd med starten i halvlekarna men konstaterar samtidigt att det inte hjälper att spela bra i 20 minuter på den här nivån.
– Det måste finnas tempo och idéer med det man gör och det fanns det inte idag. Då hjälper det inte att man har bollen, säger Dahlin angående Uniteds insats i matchen