”Mental kollaps”

ISHOCKEY. Efter en vinst efter straffar samt en förlust i division III:s inledande matcher förra helgen var det dags för IFK Mariehamns första bortamatcher. De senaste säsongerna har IFK öst in mål framåt, men även läckt en del bakåt. Ett mönster som tycks gå igen 2015-16.

Eller vad sägs om målskillnaden 13–12 på helgens två matcher?

På lördagskvällen tog IFK säsongens första seger på ordinarie tid när laget slog tillbaka Östervåla på bortaplan med hela 9–3, och hade tre stycken tvåmålsskyttar i Braden och Jake Smith samt Dominic Ingström.

Men under söndagen gjorde sig den där spelmässiga dippen påmind igen för ålänningarna.

IFK var bra med borta mot Gimo fram till den tredje perioden, även om man var i tvåmålsunderläge inför avslutningen efter att hemmalaget gjort 5–3 i powerplay med bara åtta sekunder kvar att spela av den andra perioden. Men i den tredje tappade IFK konceptet fullständigt och släppte bland annat in tre mål(!) när man var en man mer på isen.

Till slut vann Gimo med hela 9–4.

– Jag vet faktiskt inte vad det beror på. Vi började så bra, ledde med 2–1 efter första och hade 3–3 i andra. Vi ska försöka ta reda på vad det är som händer inom gruppen, men det är klart att det är en inställningsfråga när man släpper in tre mål i powerplay, säger Metsik. (om)