Medaljer i SFSI-mästerskap

FRIIDROTT. De åländska friidrottarna skördade både medaljer och personliga rekord i de svenskfinska skolmästerskapen i friidrott som avgjordes i Kyrkslätt i helgen.

Simon Jansson från Vikingaåsens skola fick hänga på sig inte mindre än tre medaljer. Ett guld kom efter en mycket jämn längdhoppstävling där han tog nytt personbästa på 4,53 meter. Dessutom tog han två silver, det ena i höjd efter hoppet 1,38 meter och det andra i 60 meter där han sprang i mål på tiden 8,74 i finalen.
– Vi hade räknat med en hög placering i 60 meter eftersom han är så snabb, men så kom det medaljer i två grenar till. Så där är det i friidrott, det stämmer inte alltid för alla, så Simon var nog glad han, säger pappa Christian Jansson som följde med som ledare.

Många deltagare
En silvermedalj blev det även för Nathalie Jansson från Kyrkby högstadieskola som tog nytt personbästa med fina 5,19 meter i längdhopp. Jonathan Malmberg från Kumlinge packade ner två medaljer i bagaget hem, ett silver på 1.000 meter efter tiden 2.54,94 samt ett brons från loppet på 300 meter där han sprang i mål på tiden 38,21. Bägge resultaten var nya personliga rekord.
– Det var ganska mycket deltagare i år. I högstadieflickornas längd där Nathalie var med var det 70 deltagare, berättar Christian Jansson.

Personliga rekord
Fler medaljer blev det inte, men nog en hel del nya personliga rekord. Victor Jansson från Kyrkby sprang 80 meter på 10,84 sekunder vilket räckte till en tionde plats samt 300 meter på 43,72 med vilket han blev nia. Alex Nordblom, Kyrkby, tog personbästa i höjdhopp där han slutade nia på 1,45 meter och på 300 meter där han med tiden 49,85 slutade 15:e.
Även Julia Källgren slipade på sina personliga rekord i alla grenar hon deltog i. De nya noteringarna lyder 13,30 sekunder på 100 meter, 16,33 sekunder på 100 meter häck samt 62,78 sekunder på 400 meter.
Deltog i SFSI-mästerskapen gjorde även Joanna Sundström, Kyrkby samt Andrea Johansson, Övernäs högstadieskola.