DELA

Mållöst mellan IFK och VPS

FOTBOLL. Det bjöds på toppmöte på Wiklöf Holding Arena under lördagskvällen när IFK Mariehamn tog emot VPS.
Något mål bjöd dock inte matchen på och slutresultatet blev således 0–0.
– VPS var bättre i första men vi skapar de farligaste chanser, säger Jani Lyyski.
1.676 personer hade tagit sig till Wiklöf Holding Arena i lördags och publiken bjöd på riktigt fin stämning.
På planen skapade bägge lagen bra chanser inledningsvis. Mustafa Maki rann igenom på en djupledsboll men Simon Nurme gjorde en bra räddning. Åt andra hållet väggspelade Saihou Jagne och Petteri Forsell och det var nära ett IFK-mål när Jagne avslutade men VPS-målvakten Bouna Coundoul var bra med och sedan kunde returen nickas bort, farligt nära mållinjen.
Därefter tog VPS över och var det bättre laget i första medan IFK hade chanserna.
– Vi var lite passiva i första men i jämn takt som matchen går kommer chanserna, säger Jani Lyyski.
I andra halvlek var Jyrki Saaranpää nära att ge gästerna ledningen men bollen smet utanför stolpen. För IFK:s del hade bland annat Mattias Wiklöf ett läge när han skarvade en boll i gaveln på VPS-mål.
Det var varmt på Wiklöf Holding Arena och Lyyski medger att det var tungsprunget.
– Det var jättejobbigt idag, jag som nyss kommit tillbaka från skada gick på knäna några gånger och vi fick kämpa i försvaret, säger mittbacken.
Matchen slutade alltså mållös och i och med att Inter slog HJK med 2-0 gick Åbolaget om IFK i tabellen. Lagen har samma poäng men Inter har bättre målskillnad. Både IFK och Inter skuggar HJK som ligger en poäng före. De regerande mästarna har dock en match mer spelad.

IFK: Simon Nurme – Jarkko Värttö, Jani Lyyski, Kristian Kojola, Mason Trafford – Mika Niskala, Amos Ekhalie (Patrick Byskata 46´), Mattias Wiklöf – Rezgar Amani (Marcus Olofsson 58´), Saihou Jagne (Wilhelm Ingves 83´), Petteri Forsell.

Läs mer om matchen i måndagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax