Mållöst mellan IFK och Kalev

FOTBOLL. JK Kalev kryssade sig genom sitt Ålandsbesök.

Efter 3–3 mot FC Åland nådde esterna ett 0–0-resultat mot IFK Mariehamn i kväll.

–Vi borde ha vunnit matchen sett till de chanser vi skapar, säger Philip Mantilla.
Estniska JK Sillamäe Kalev stod för IFK Mariehamns motstånd i en träningsmatch i Eckeröhallen under onsdagskvällen.

Kalev slutade tvåa i den estniska ligan i fjol och ska kvala till Europa League i sommar.

En hint om Kalevs kvalitet gavs IFK den gångna helgen när division III-laget FC Åland, förstärkt av IFK-kvartetten Otso Virtanen, Thomas Mäkinen, Robin Sid och Anthony Dafaa, spelade 3–3 i en träningsmatch mot esterna.

IFK mot Kalev blev också den en tät historia, om än med Grönvitt i förarsätet spelmässigt.

IFK valde att kasta om en del i öppningselvan jämfört med hur laget har formerats i ligacupen, och lät bland annat försvarsförvärvet Philip Mantilla starta på mittfältet medan anfallaren och Aleksei Kangaskolkka-ersättaren Brian Span tog plats som vänsterytter.

Ett spelmässigt vassare IFK Mariehamn såg bland annat en fin chans i en Petteri Forsell-frispark som smet strax över motståndarmålets ribba, men första halvlek slutade mållös.

I den andra halvleken var de grönvita chanserna än fler: både Diego Assis, inbytt i stället för Forsell i början av andra halvlek, och Brian Span hade chanser att nicka in ett ledningsmål för hemmalaget. Och mittbacken Kristian Kojola höll på att tråckla in en boll med en klackspark efter en tilltrasslad situation.

Men målet kom aldrig för ett IFK som under stundom blev omständligt i sista tredjedelen.

Kalevs första avslut på mål lät vänta på sig till den 82:a matchminuten, vilket vittnar om vilket lag som dikterade tempot i Eckerö.

Men matchen slutade mållös.

–Jag tycker inte att Kalev var så mycket att hänga i granen spelmässigt. Sett till chanserna ska vi vinna, men vi är lite för ineffektiva, säger Philip Mantilla.

IFK:s nästa match blir den på träningslägret i Turkiet där Grönvitt möter Göteborgslaget Utsiktens BK söndagen den 15 mars. Utsikten är nykomlingar i Superettan den här säsongen.

Den 2 mars får IFK reda på vilket motstånd som väntar i Finska cupens tredje omgång (som ska vara färdigspelad i mars), och den 21 mars möter man division I-laget Ekenäs på hemmaplan. (om)